Έχετε κάνει φροντιστήριο για κάποια ενότητα του ΔΕΟ;

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οδηγίες για πρωτάρηδες στην ΔΕΟ 13

Οδηγίες προς ναυτιλομένους!!!
Οι περισσότεροι που παίρνετε τη ΔΕΟ 13 είστε πρωτάρηδες στο ΕΑΠ, μιας και συνιστάται ως πρώτο μάθημα. Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι τα εξής:
  1. Η πλειοψηφεία των φοιτητών δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με περισσότερα από 6-7 θέματα. Οι απαντήσεις στα περισσότερα είναι εκτενείς και χρονοβόρες και ο χρόνος που ίσως σας φαίνεται πολύς, στις εξετάσεις θα τελειώσει πριν το καταλάβετε!! Συνεπώς, εστιάστε στο κομμάτι της ύλης που ξέρετε καλύτερα και ξεκινήστε από αυτό.
  2. Οι εργασίες είναι ενδεικτικές των θεμάτων, αλλά η δυσκολία τους είναι σαφώς μεγαλύτερη. Μην ξεχνάτε ότι έχετε ένα μήνα να την παραδώσετε, ενώ στις εξετάσεις μόνο 3,5 ώρες. Για το λόγο αυτό, η προετοιμασία σας πρέπει να είναι οι εργασίες, αλλά η επανάληψή σας τα θέματα των περασμένων εξετάσων.
  3. Αν αποφασίσετε να ζητείσετε βοήθεια, σιγουρευτείτε ότι το φροντιστήριο ή ο καθηγητής που επιλέξατε έχει ασχοληθεί με το ΕΑΠ επισταμένα. Οι ιδιαιτερότητες της ενότητας είναι πολλές. Η ύλη ξεφεύγει από τα καθιερωμένα μαθηματικά και είναι άγνωστη στους περισσότερους μαθηματικούς ή οικονομολόγους.
  4. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μη βιαστείτε να καταφύγετε σε βιβλία και βοηθήματα που θα σας προταθούν από το ΕΑΠ ή τρίτους. Η ύλη της ενότητας είναι πολύ ιδιαίτερη και δεν υπάρχει βιβλίο που να σας εξηγεί όλες τις υποενότητες, με συνέπεια να χρειαστείτε πολλά διαφορετικά βιβλία που συνήθως προχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος και θα σας μπερδέψουν αντί να βοηθήσουν. Οι εργασίες και τα θέματα εξετάσεων περασμένων ετών, καθώς και κάποια τμήματα από το χρήσιμο υλικό που υπάρχουν στις σελίδες της ενότητας (σχετικοί σύνδεσμοι είναι διαθέσιμοι στη αντίστοιχη σελίδα μας), είναι τα καλύτερα όπλα σας στον επερχόμενο πόλεμο γνώσης!!
     
     
    http://www.freewebs.com/eapmaths/deo13.htm
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου